Паркет ?
Паркет ?
Здравейте на всички !
На скоро закупих буков паркет за дома си . Все още се колебая как да бъде монтиран - само нареден или и залепен /с какво лепило/ ?
Вида на подреждането му - рибена кост , каре или по друг начин ?
Качествените лакове също ме интересуват -какъв да бъде ?
Обръщам се към специалистите - дайте ми съвет моля !
На скоро закупих буков паркет за дома си . Все още се колебая как да бъде монтиран - само нареден или и залепен /с какво лепило/ ?
Вида на подреждането му - рибена кост , каре или по друг начин ?
Качествените лакове също ме интересуват -какъв да бъде ?
Обръщам се към специалистите - дайте ми съвет моля !
- Boyko Panalov
- начинаещ
- Регистриран: вт ное 25, 2008 5:39 pm
Re: Паркет ?
Вместо лак бих те посъветвал до го маслираш с масло на разстителна
основа.Вярвай ми ефектът е поразителен а усещането на допир
перфектно.Поне при мен се получи така на дъбов паркет.И не се драска както лака ,защото не образува филм
основа.Вярвай ми ефектът е поразителен а усещането на допир
перфектно.Поне при мен се получи така на дъбов паркет.И не се драска както лака ,защото не образува филм
как да се сложи паркета е единствено ваше решение по ваш вкус.моиа савет е преди да баде положен паркета триабва естествено да се направи изравнителна замаска. ако има далбоки пукнатини вав замаската триабва да бадат залети със епоксидна смола, за да не се получат нежелани последствиа с течение на времето . след това задалжително за постигане на по голиам ефект на залепване положете грунд на епоксидна основа. когато е положен паркета използваите масло така тои остава жив и повиарваите ми усештането от дарвото не може да баде сравнено с искуственото лаково покритие естествено лака е по стабилен но живота в дарвото изчезва.моиа савет е да се използват качествени материали аз бих препорачал Осмо но естествено това е ваше решение но самото решение да сложите паркет е
- rumen_iankov
- напреднал
- Регистриран: пон дек 24, 2007 11:42 am