Дразнещо жужене на лампа с енергоспестяващи крушки
- stretfighter
- начинаещ
- Регистриран: пон окт 17, 2011 4:28 pm
Дразнещо жужене на лампа с енергоспестяващи крушки
Здравейте, лампата е нова с 5 енергоспестяващи крушки. Чува се леко, но дразнещо жужене. Къде може да е проблема?
Късно отговарям, но все пак ако още е налице проблема - това е слаба връзка. Къде обаче е въпросът. Може да е във фасунгата, тогава се стяга по-добре крушката или се почистват и огъват металните пластини, които контактуват с крушката. Може обаче това слабо съединение да е в електрониката на самата лампа. Тогава ако е в гаранция се връща, ако не е се чака да изгасне сама и се сменя с нова.
Вероятно моят отговор едва ли ще е нужен понеже е минали доста дълго време от питането, но все пак ще опитам да помогна. Освен проблема със хлабавата връзка, както е споменал Еди, според мен жуженето идва от някоя от самите енергоспестяващи крушки (лампи). Енергоспестяващите крушки представляват умален модел на луминесцентните лампи, с тази разлика че дросела е заменен с електроника. И точно в тази електроника е вероятно жуженето. Ремонта е като се подмени с нова крушка.
В и К ремонти 0898370236
- ivanjordanov78
- начинаещ
- Регистриран: вт фев 04, 2014 6:12 pm
Съгласен съм напълно с горния пост. Енергоспестяващите крушки са реално компактни луминесцентни лампи, в които обикновено проблемът идва от електрониката в основата на крушка от тоя тип: http://vikiwat.com/energospestyavascha-lampa-poluspirala-e27-5w-4300k-8000h.html
Можеш да разгледаш схеми из нета за поправка, но според мен не си заслужава. Пробвай или друга крушка или направо LED лампа.
Можеш да разгледаш схеми из нета за поправка, но според мен не си заслужава. Пробвай или друга крушка или направо LED лампа.