Има ли актуален черен списък на ремонтни фирми?

Споделете своя опит с ремонтите, преустройствата и декорацията на жилището

Потребителски аватар
Невена_ББ
начинаещ
Регистриран:вт окт 03, 2017 10:43 am
Има ли актуален черен списък на ремонтни фирми?

Мнение от Невена_ББ » вт окт 03, 2017 10:51 am

Здравейте,

Бих искала да знам има ли някъде черен списък на фирми за ремонт, където и аз бих могла да споделя своя горчив опит от некорекно отношение.

Става въпрос за фирма Тишо строй, която по собствена реклама, е специализирана в къртене, чистене и извозване. Пуснахме запитване за цена, като бяхме включили всичко което искаме да се свърши. Оговориха ни лаконично без разбивка с една обща цена, казаха, че няма нужда от оглед.
Когато пристигнаха работниците първата работа беше да ме попитат за колко сме се разбрали и че това няма да остане така. Не им било казано за къртене на подовата мозайка в банята, имало да се смятат цени на чували, не били включили транспорта.
Накратко - отговарят с ниска цена за зарибяване и после ти заявяват, че ще се доплаща, но без да уточняват колко.

Когато звъннах на "шефа" да му обясня, че така не е правилно той просто... ми затвори телефона.

Сега ми се налага спешно да търся друга фирма, но преди това ми се иска да проверя някакъв актуален списък, за да не изпадам в ситуация като днешната.

Ще съм благодарна за съвети и препоръки.

Потребителски аватар
Popova
начинаещ
Регистриран:чет май 28, 2020 4:14 pm

Re: Има ли актуален черен списък на ремонтни фирми?

Мнение от Popova » чет май 28, 2020 4:33 pm

Не се доверявайте на фирма "Бригада груп"https://vymaps.com/BG/1500127723390389/.
След предварителен разговор по телефона и неопределена цена група хора от ромски произход, приблизителна бройка около 5-6 човека, посещават дома ти, изнасят боклука /приблизително 20 чувала строителни отпадъци/, заявяват ти че бройката е 100 и ти искат 600 лв, защото имало еко такса.
Ако се противиш, наобикалят те, започват да те притискат, бутат те и си искат парите.
Моят баща е възрастен човек. Уплашил се е.
Това са координатите им:

Бригада Груп кърти и разбива София
Sofia, Bulgaria

Place Type : Home Goods Store, Home Improvement
Address : област София, 1000 Sofia, Bulgaria
Coordinate : 42.69719, 23.32431
Phone : 0894222891
Facebook : facebook.com/ razbivasofia

Потребителски аватар
MariqPavlova
начинаещ
Регистриран:ср юни 24, 2020 10:01 pm

Мнение от MariqPavlova » ср юни 24, 2020 10:11 pm

Здравейте!
Виждам, че темата е стара, но искам да изкажа възмущението си от Тишострой ЕООД. Това представлява шайка некадърни братовчеди, които единствено могат да повредят имота ви. Викнахме ги, за да изкъртят мозайка в банята и коридора. На практика изкъртиха всичко в банята, включително мивката и извадиха касата на вратата.
По-голямата наглост беше, че искаха да го платим - както това, за което бяхме ги викнали, така и за повредите.
Един път пуснал ги в домът си обаче правиш каквото ти кажат, защото в миг от 4ма човека стават 8-10, които с пълно гърло викат срещу теб.
С две думи, пазете се далече!

Потребителски аватар
aipetrov
начинаещ
Регистриран:съб юли 18, 2020 11:22 pm

Мнение от aipetrov » съб юли 18, 2020 11:23 pm

Много, много лошо качество на асфалтиране. След 8 месеца пътят е на дупки!! Некоректно отношение, лъгане и шикалкавене с цел да не си оправят лошата работа. НЕ СЕ ПОДЛЪГВАЙТЕ ДА РАБОТИТЕ С ТИШО СТРОЙ, Destroy.bg, razbiva.com, Снежирос ЕООД ИЛИ която и да е от фирмите асоциирани с лицето Тихомир Кочов! Пълни аматьори и мошеници!

Потребителски аватар
aldur
начинаещ
Регистриран:чет юли 14, 2022 11:12 am

Мнение от aldur » чет юли 14, 2022 11:23 am

Здравейте, ако търсите фирма която да разруши нещо и след това да почисти след себе си не избирайте destroy.bg. Некомпетентни са и са откровени лъжци. Прост пример колко е голям камиона с който извозвате? Отговор 10 кубика. Отивам да проверя какво става "камиона" едва побира 3 кубука пълен догоре. Но иначе настояват, че на курс извозват минимум 8 кубика боклук. Та като цяло са банда поркащи бира мърльовци, които ако успеят да те излъжат ще го направят. При мен се получи следното свършиха работа два пъти по-бавно и два пъти по-скъпо от колкото ако бях работил с фирма предлагаща механизирано разрушаване.

Потребителски аватар
jasonry
начинаещ
Регистриран:пон юли 18, 2022 9:04 pm

pay someone to do my homework

Мнение от jasonry » пон юли 18, 2022 9:09 pm

It's not unexpected considering how draining learning can be and how one never has enough energy to get through it. Time is a crucial component as well. For examples, even if you're too busy with other tasks to write an English essay, your schoolwork won't go away. Therefore, you have two choices: work on it all night while skipping rest or look for expert help online. A company called dresses and The story of an hour is a wonderful online platform that provides academic writing assistance to thousands of students every day. They'll be happy to help you with whatever problem you're having https://www.allassignmenthelp.com/us/pay-someone-to-do-my-homework.html

Потребителски аватар
daweb
начинаещ
Регистриран:съб юли 09, 2022 10:04 am

Мнение от daweb » нед авг 07, 2022 7:25 pm

aldur написа:
чет юли 14, 2022 11:23 am
Здравейте, ако търсите фирма която да разруши нещо и след това да почисти след себе си не избирайте destroy.bg. Некомпетентни са и са откровени лъжци. Прост пример колко е голям камиона с който извозвате? Отговор 10 кубика. Отивам да проверя какво става "камиона" едва побира 3 кубука пълен догоре. Но иначе настояват, че на курс извозват минимум 8 кубика боклук. Та като цяло са банда поркащи бира мърльовци, които ако успеят да те излъжат ще го направят. При мен се получи следното свършиха работа два пъти по-бавно и два пъти по-скъпо от колкото ако бях работил с фирма предлагаща механизирано разрушаване.
Нека дам мнение по този коментар:
Фирма която събаря и бута стени и подобни/тип кърти/, аз се наложи да го правя, излезе много материал и чували, ама хората наистина си почистиха:
Бяха учтиви, компетентни и възпитани. Отказаха да бутат стена с риск да не е носеща и ми отказаха, но с правоо
Препоръчвам ги който желае да ги ползва преди истинския ремонт.
https://mhgroupe.eu/
https://hamalite.bg/

Потребителски аватар
Филибе
начинаещ
Регистриран:нед авг 14, 2022 8:55 pm

Мнение от Филибе » нед авг 14, 2022 9:16 pm

Здравейте,
пиша в този форум с цел да предпазя хора търсещи фирми за поправка на покриви.
Внимане с фирма"Арткомерсстрой" Самоков със собственик Божидар Величков.
Той и служителите му са от ромски произход.Нямам нищо против произхода,но завличат много пари и материали.Качеството също не е на ниво!Внимавайте!

Потребителски аватар
Станислав4352
начинаещ
Регистриран:пон яну 16, 2023 10:00 pm

Мнение от Станислав4352 » пон яну 16, 2023 10:07 pm

В никакъв случай не си и помисляйте да звъннете на дестрой.бг ама изобщо. Мошеници от класа. За две стени ми отрязаха главата и като казах, че няма да платя, защото цената беше десет пъти по висока от първоначално обявената, ме обградиха братовчеди и заплашиха със саморазправа. Идва някакъв "бригадир" и си съчинява цените на момента. Таксуват боклука на чувал, но после ти казват че има "двойни" и "тройни" чували.

Потребителски аватар
Chorbadzhiyski
начинаещ
Регистриран:чет яну 26, 2023 1:05 pm

Мнение от Chorbadzhiyski » чет яну 26, 2023 1:07 pm

В Подгумер през 2020 трябваше да имаме двуетажна къща.

Къщата ни в Подгумер бе проектирана от Sweet Home (арх. Руслан Гинчев, инж. Тихомир Георгиев и Гергана Матеева) - sweethomebulgaria.com (Галин Ненов - Галда ООД, Валентино-Г, Арна, Галда строй, Арно поле).
Проекта е одобрен от строителен надзор Гинев инженеринг и Община Нови Искър с гл. архитект Станислав Михайлов.
Sweеt Home започнаха строитество на парцела в Подгумер без да ни предупредят... Което ни накара да направим проверка на проекта. Оказа се невероятно иновативен - чак е опасен за живота и здравето на бъдещите обитатели на къщата.

КИИП наказа проектанта Тихомир Георгиев и техническия контрол по част 'Конструкция' Стефка Гълъбова на Sweet Home, заради незаконния им проект на нашата къща:

'Инж. Александров прочете писмото от инж. Стефка Гълъбова. В него тя обявява, че приема констатациите и аргументите за пропуски и грешка в изготвения проект, изложени в направените експертизи и респективно невзети под внимание от нея като ТК и приема решението на КДП.

Инж. Крумов: 'Не съм виждал толкова слаб проект. Няма нито един детайл, нито една връзка. Конструкцията не може да се използва. Тя е опасна.

Ето и репортаж на 'Господартите' по случая. https://gospodari.com/%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D1%87%D0%B0%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%B4-2-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D1%80%D0%B7%D0%BE%D1%81%D1%82/

В момента водим дело срещу Sweet home.

Потребителски аватар
qvorov
начинаещ
Регистриран:пет май 26, 2023 7:33 pm

Мнение от qvorov » пет май 26, 2023 7:38 pm

Фирма Тишо строй, лъжци, измамници, мошеници!! Не ги викайте, хора! В България знаем, че няма кой да защити интереса на обикновения потребител! Защитите се сами! Четете и се информирайте! Отнема 3 минути да прочетете мненията в гугъл. Аз ге го направих и платих над 1000лв за нещо което струва 100

Отговори